Multi-instrumentisme
Publicat el 14/5/10

El Multi-instrumentisme i els seus beneficis.

Ja no és l'època on només es sabia tocar un instrument. El multi-instrumentisme, és el futur.

L'ESMUVI vol facilitar els seus alumnes la pràctica i ensenyament de diversos instruments simultàniament degut els alts beneficis que aporta, com són: millora de la motivació, treball motriu de més parts del cos, millora de la posició corporal, més desenvolupament mental i neuronal, disfrutar de més estils i tipus de música, etc.

Tot el món està d'acord amb la importància de l'aprenentatge de les llengües, tant importants avui en dia. Es tenen dades de que quan més prompte un nen aprèn i està en contacte amb diverses llengües, a més de aprendre-les millor i amb més rapidesa, genera habilitats i capacitats per aprendre altres llengües en el futur. Se'ns diu que els nens tenen moltíssima més capacitat que un adult en aquesta habilitat, que podríem anomenar-lo multilingüisme, i que hem de fer el possible per crear aquestes habilitats en els nostres fills.

Dons el mateix passa amb el multi-instrumentisme. Diverses raons recolzen i ens fan entendre els avantatges pedagògics que aporta tot això.

El primer avantatge i el més clar és que l'habilitat per a tocar un instrument es trasllada als altres instruments i fa millorar la pràctica d'altres instruments.

De fet s'ha d'acabar amb l'idea de que si un nen comença a tocar un instrument ja no pot començar un altre. De fet, no tots els instruments tenen les mateixes característiques, dificultats i es poden començar a aprendre a la mateixa edat.

Per exemple, hi han diversos instruments que es poden començar amb molt poca edat i altres que si no arribes a una altura o desenvolupament físic no pots iniciar. Si per exemple a un nen li agrada un instrument que no pot començar a tocar fins els deu anys, vol dir que no pot tocar rés fins que arribe a aquesta edat?. Seria com dir-li a un nen que vol jugar a basket que no pot fins que no medeixi 2 metres d'altura, així que no cal que agafe una pilota fins llavors.

Per això, hem de saber que tots els instruments que hage practicat i totes les habilitats motrius que el seu cos ha aconseguit i desenvolupat, li facilitaran que quan puga tocar aquell instrument que desitja, no comence de cero si no amb un treball que li farà començar amb moltes facilitats. Això, que és fàcil d'entendre, ens serveix per a comprendre que la pràctica del multi-instrumentisme crea habilitats que no es creen si només es toca un instrument, ja que cada instrument genera o treballa habilitats diferents.

El segon avantatge també el trobem en la motivació que creem en l'alumne, o millor dit la desmotivació o frustració que li pot suposar l'elecció d'un instrument.
Hi han instruments de més dificultat que altres. Tenim els que són a més llarg termini i d'altres que de seguida els alumnes trauen un resultat musical. El fet que toquen diversos instruments de diferents dificultats, fa que no hagin d'esperar molt de temps per a disfrutar de la pràctica musical que li pot donar un instrument de menys dificultat, i amb aquesta motivació que ha aconseguit, li facilita aprendre instruments més difícils. Hi han alumnes que si no veuen un resultat musical ràpid, es desmotiven ja que no gaudeixen de la pràctica i acaben deixant-se l'instrument pel esforç que comporta, ja que encara que és un instrument que han triat i els agrada, és d'alta dificultat. Hi han alumnes que estimen la música, però poden aburrir-la per un problema simple d'instrument i que té una fàcil solució, la pràctica de diversos instruments.

El tercer gran avantatge, correspon per a les persones que poden veure la música com el seu camí professional. Actualment en els estudis professionals encaminats per a persones que volen dedicar-se a la música, dins d'escoles superiors o conservatoris, apareix la pràctica d'un altre instrument obligatòriament. Aquest fet crea un desequilibri molt important entre els que han fet només un instrument i en canvi els que de ben petits han començat tocant diversos instruments. Molta gent que només toca un instrument es lamenta del perquè no va aprendre un altre instrument de petit i ha de començar des de zero amb un altre instrument, normalment el piano.

Per tot això, l'ESMUVI vol potenciar que els seus alumnes aprenguen diversos instruments de ben petits ajudant, als que així ho facin, amb facilitar els seus horaris per a compatibilitzar-ho i un preus més econòmics per estudiar més instruments.

L'ESMUVI pretén crear una línia pedagògica moderna, sensible i basada amb els principis filosòfics i psicològics de relació de la musica i la...

Subscriu-te als nostres correus de notícies

El teu nom:

El teu correu electrònic:


Seguix-nos en: facebook


tel.: +34 964 828 884